Myriad Genetics

 

Σύντομο Ιστορικό

Η Myriad ιδρύθηκε το 1991 ως μια από τις πρώτες εταιρίες γενετικής, με όραμα τον καθορισμό του ρόλου των γονιδίων στην ανάπτυξη ασθενειών στον άνθρωπο. Χρησιμοποιώντας αυτές τις κρίσιμες πληροφορίες ανέπτυξε καινοτόμες μοριακές διαγνωστικές εξετάσεις για την εξατομικευμένη αντιμετώπιση των ασθενών και οι οποίες κατατάσσονται:   

  • Οι προβλεπτικές μας εξετάσεις αξιολογούν τον ατομικό κίνδυνο στην ανάπτυξη μιας δεδομένης ασθένειας, έτσι ώστε να ληφθούν δράσεις πρόληψης ή καθυστέρησης εμφάνισης αυτής.
  • Οι συνοδευτικές μας εξετάσεις στόχευσης (γνωστές ως companion diagnostics) προσδιορίζουν την πιθανότητα ανταπόκρισης σε συγκεκριμένη θεραπεία για την εξασφάλιση των βέλτιστων αποφάσεων αντιμετώπισης της ασθένειας.
  • Οι προγνωστικές μας εξετάσεις αξιολογούν τον κίνδυνο του ασθενή για την πρόοδο και την υποτροπή της ασθένειας, δίνοντας την πληροφορία στον ιατρό πόσο επιθετικά θα αντιμετωπίσει την ασθένεια. 
  • Οι διαγνωστικές μας εξετάσεις βοηθούν στην έγκαιρη και ακριβή διάγνωση της ασθένειας, όπου μπορεί να αντιμετωπιστεί και τα ποσοστά επιβίωσης είναι καλύτερα. 

 

H Myriad και η Ανακάλυψη Γονιδίων

Οι επιστήμονες της Myriad έχουν ανακαλύψει από κοινού με πολυάριθμους συνεργάτες παγκοσμίως πολλά σημαντικά γονίδια που συνδέονται με ασθένειες, περιλαμβάνοντας: 

  •  Τα γονίδια BRCA1 και BRCA2 για τον κληρονομικό καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών.
  • Το γονίδιοp16 για την εξέλιξη του κύκλου ζωής του κυττάρου αυξάνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης διαφόρων μορφών καρκίνου και ειδικότερα στο μελάνωμα
  • Το ογκοκατασταλτικό ογκογονίδιοPTENπου περιλαμβάνεται στην ανάπτυξη πολλών μορφών καρκίνου και
  • Το γονίδιο ELAC2 για τον καρκίνο του προστάτη

 

Η Myriad την Πρώτη Μοριακή Διαγνωστική Εξέταση για τον Καρκίνο του Μαστού 

Η Myriad το 1996 παρουσίασε το πρώτο μοριακό διαγνωστικό τεστ για κοινή ασθένεια: τον κληρονομικό καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών. Το πρώτο τεστ της Myriad, BRACAnalysis®, έχει καταστεί ο χρυσός κανόνας στην κλινική πράξη και έχει ακολουθηθεί από οκτώ επιπλέον καινοτόμα μοριακά διαγνωστικά τεστ για τον καρκίνο του μαστού, του προστάτη, του παχέος εντέρου, του παγκρέατος, των ωοθηκών, της μήτρας και του μελανώματος. Έως σήμερα, η Myriad έχει μεταφέρει τα οφέλη της σε πάνω από 3 εκατομμύρια ασθενείς.

 

Οι Πρωτεϊνικοί Βιοδείκτες Προστέθηκαν στην Τεχνολογία μας

Η Myriad είναι πρωτοπόρος στην εφαρμογή τεχνολογιών νουκλεϊκών οξέων (DNA και RNA) στον προσδιορισμό καινοτόμων γενετικών βιοδεικτών που δυνητικά σώζουν ζωές και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών με καρκίνο ή των ανθρώπων που έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου. Το 2011 η Myriad απέκτησε την Rules-Based Medicine, Inc., την πρωτοπόρο εταιρία ηγέτη στην χρήση πολύπλοκων ανοσοκατασταλτικών τεχνολογιών στην ανακάλυψη πρωτεϊνικών βιοδεικτών. Η ικανότητα στην ανάλυση του DNA, του RNA και των πρωτεϊνών δίνουν ολοκληρωτικά στη Myriad να ηγηθεί στον αναδυόμενο τομέα των συνοδευτικών εξετάσεων στόχευσης και της εξατομικευμένης ιατρικής. Μπορείτε να μάθετε περισσότερο σχετικά με το MyriadRBM® ( https://rbm.myriad.com/ )

 

Επεκταθήκαμε στον Τομέα των Αυτοάνοσων Νοσημάτων

Το 2014, ως μέρος των προσπαθειών μας να προσθέσουμε εξετάσεις στη διαγνωστική μας φαρέτρα, που έχουν ως στόχευση στην διάσωση της ανθρώπινης ζωής και την ανάπτυξη της ποιότητας ζωής των ασθενών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες, ηMyriadαπέκτησε την CrescendoBioscience®(www.crescendobio.com ), τον παγκόσμιο ηγέτη στη διάγνωση αυτοάνοσων νοσημάτων, με έδρα στο Νότιο Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, ΗΠΑ.  Η CrescendoBioscience® καινοτόμησε στα διαγνωστικά εργαλεία για τον έλεγχο της προόδου της ρευματοειδούς αρθρίτιδας,βασισμένη στις πρωτεϊνικές βάσεις, και έχει υπό ανάπτυξη ένα ευρύ φάσμα εξετάσεων για αυτοάνοσα νοσήματα.

 

Παγκόσμια Ανάπτυξη και Πρόσβαση στις Εξετάσεις μας

Το 2012, η Myriad επεκτάθηκε διεθνώς με την έναρξη λειτουργίας εργαστηρίων της στο Μόναχο της Γερμανίας. Αυτή τη στιγμή έχουμε παρουσία σε 128 χώρες: 16 από τις οποίες με άμεσες θυγατρικές εταιρίας και σε 112 χώρες μέσω δικτύου 44 αντιπροσώπων σε 6 ηπείρους. Το κεντρικά μας γραφεία για τις διεθνείς δραστηριότητες χώρες βρίσκονται στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Πιστεύουμε ότι η δυναμική φαρέτρα των διαγνωστικών εξετάσεών μας, θα ωφελήσουν τους ασθενείς σε όλο τον κόσμο βοηθώντας τους πάροχους υπηρεσιών υγείας στην καθοδήγηση των θεραπευτικών τους αποφάσεων. 

 

Εταιρικά Ορόσημα 

Ιούλιος 2018 -> H Myriad εξαγοράζει την εταιρία Counsyl και διεισδύει στην αγορά των γεννετικών εξετάσεων στον τομέα της ανθρώπινης αναπαραγωγής.

Ιανουάριος 2018 -> Η Myriad λαμβάνει έγκριση από τον FDA για την εξέταση BRACAnalysis CDx® ως συνοδό διαγνωστικό για το LynparzaTM στις ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο μαστού. 

Σεπτέμβριος 2017 -> Η Myriad διαθέτει την εξέταση riskScore® για τις γυναίκες που υποβάλλονται σε έλεγχο με το myRisk® Hereditary Cancer.

Μαϊος 2017 -> Το Medicare διευρύνει την κάλυψη για το Prolaris® συμπεριλαμβάνοντας άνδρες με καρκίνο προστάτη ενδιαμέσου κινδύνου.

March 2017 -> Διατείθεται η εξέταση EndoPredict® στις Η.Π.Α.

August 2016 -> H Myriad εξαγοράζει την εταιρία Assurex Health, η οποία κατέχει την εξέταση Genesight®.

Μαϊος 2016 -> Η Myriad εξαγοράζει την Sividon Diagnostics, ηγέτιδα εταιρία στην πρόγνωση του καρκίνου του μαστού.

Οκτώβριος 2015 -> Η Myriad λαμβάνει την έγκριση από το Medicare για την κάλυψη του Prolaris® στους ασθενείς με καρκίνο προστάτη.

Ιανουάριος 2015 -> Η Myriad λαμβάνει την έγκριση με το Ευρωπαϊκό CE για την εξέταση Tumor BRACAnalysis CDx® για την χρήση ως συνοδό διαγνωστικό για την πρόβλεψη της ανταπόκρισης στους αναστολείς της PARP, όπως το LynparzaTM (olaparib).

Δεκέμβριος 2014 -> Η Myriad λαμβάνει την έγκριση από τον FDA για την εξέτασή της BRACAnalysis CDx® που προσδιορίζει τις ασθενείς με καρκίνο ωοθηκών που μπορεί να ωφεληθούν από τη θεραπεία με φάρμακο νέας γεννιάς των PARP αναστολέων, το LynparzaTM (olaparib).

Οκτώβριος 2014 -> Η Myriad λαμβάνει την έγκριση από το Medicare για την κάληψη του κόστους της επαναστατικής εξέτασης για τον καρκίνο του προστάτη, Prolaris®.

Φεβρουάριος 2014 -> Η Myriad εξαγοράζει την Crescendo Biosciences Inc. και εισέρχεται στην αγορά των αυτοάνοσων νοσημάτων. 

Ιανουάριος 2014 -> Η Myriad προωθεί την εξέταση EndoPredict®, μια δεύτερης γεννιάς προγνωστική εξέταση για ασθενείς που έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο μαστού. 

Νοέμβριος 2013 -> Η Myriad διαθέτει την διαγνωστική εξέταση Myriad myPath® Melanoma, που διαχωρίζει τους ακίνδυνους σπίλους από τους κακοήθης, το μελάνωμα.

Οκτώβριος 2013 -> Η Myriad διαθέτει την προγνωστική εξέταση για ασθενείς με καρκίνο των πνευμόνων,  Myriad myPlan® Lung Cancer.

Σεπτέμβριος 2013 -> Η Myriad διαθέτει την εξέταση Myriad myRisk® Hereditary Cancer, το πάνελ των 25 γονιδίων για οκτώ κύριους καρκίνους.

Ιούνιος 2011 -> Η Myriad εξαγοράζει την Rules Based Medicine από το Τέξας και ιδρύει την θυγατρική εταιρία Myriad RBM®.

Δεκέμβριος 2010 -> Η Myriad διαθέτει την προβλεπτική εξέταση PANEXIA®, για τον καρκίνο του παγκρέατος.

Νοέμβριος 2010 -> Η Crescendo Bioscience Inc. ανακοινώνει την διάθεσή της εξέτασης Vectra® DA, της πρώτης αιματολογικής εξέτασης, που υπολογίζει πολλούς ταυτόχρονα δείκτες, για την δραστηριότητα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Μάρτιος 2010 -> Η Myriad διαθέτει την εξέταση Prolaris®, την πρώτη προγνωστική εξέταση για την πρόβλεψη της επιβίωσης από τον καρκίνο του προστάτη.

Δεκέμβριος 2008 -> Η Myriad διαθέτει την γενετική εξέταση PREZEON®, που αξιολογεί τα επίπεδα του γονιδίου PTEN.

May 2002 -> Η Myriad διαθέτει την γενετική εξέταση COLARIS AP®.

November 2001 -> Η Myriad διαθέτει την γενετική εξέταση για το μελάνωμα, MELARIS®.

Σεπτέμβριος 2000 -> Η Myriad διαθέτει τη γενετική εξέταση COLARIS®, για τον κληρονομούμενο ορθοκολικό καρκίνο και τον καρκίνο της μήτρας. 

Μάρτιος 1997 -> Η Myriad ανακοινώνει την ανακάλυψη του γονιδίου PTEN που σχετίζεται με πολλούς καρκίνους.

Νοέμβριος 1996 -> Η Mriad διαθέτει την εξέταση BRACAnalysis®, την πρώτη εξέταση που αναλύει ολόκληρα τα γονίδια BRCA 1 & BRCA 2.

Δεκέμβριος 1995 -> Η Myriad ανακοινώνει την ανακάλυψη του γονιδίου BRCA 2 gene που σχετίζεται με τον κληρονομούμενο καρκίνο μαστού και ωοθηκών.

Οκτώβριος 1995 -> Η Myriad διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο, στον δείκτη των εταιριών υψηλής τεχνολογίας NASDAQ υπό το σύμβολο: MYGN.

Σεπτέμβριος 1994 -> Οι επιστήμονες της Myriad δημοσιεύουν στο Science την ανακάλυψη του γονιδίου BRCA 1 που συνδέεται με τον κληρονομούμενο καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών.

Φθινόπωρο 1993 -> Η Myriad ανακοινώνει την ανακάλυψη του γονιδίου P16 gene που συνδέεται με το κληρονομούμενο μελάνωμα. 

Μαϊος 1991 -> Ιδρύεται η Myriad Genetics Inc., από τις πρώτες εταιρίες γενετικής στην ιστορία της ανθρωπότητας. 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

 

Οι ακόλουθοι όροι αφορούν τον δικτυακό τόπο www.geneanalysis.eu. Ο δικτυακός τόπος www.geneanalysis.eu ανήκει στην εταιρία Gene Analysis και λειτουργεί αποκλειστικά από αυτήν.

Προϊοντα

Επικοινωνια