Συνοδευτικές Εξετάσεις Στόχευσης ( Companion Diagnostics )

 

Η Myriad ως πρωτοπόρος στη βιομηχανία των μοριακών διαγνωστικών εξετάσεων με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και διάθεση διαγνωστικών και προβλεπτικών εξετάσεων στο ασθενείς, θα συνεχίζει να πρωτοπορεί στο συναρπαστικό και σημαντικό νέο πεδίο των companion diagnostics.

 

Τρέχοντες Διαθέσιμες CompanionDiagnostic Εξετάσεις:

 

BRACAnalysis

 

Το BRACAnalysis είναι η μοριακή διαγνωστική εξέταση που αναπτύχθηκε από την Myriad Genetics και η οποία αναλύει τα γονίδια BRCA1 και BRCA2 για την αξιολόγηση του κινδύνου μιας γυναίκας να αναπτύξει καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών και να καθοδηγήσει τις θεραπευτικές αποφάσεις για τις γυναίκες με κληρονομικό καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών. Μια γυναίκα που θα βρεθεί θετική σε παθογόνο μετάλλαξη στην εξέταση BRACAnalysis έχει κατά μέσο όρο έως 87% κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής της και έως 44% κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου των ωοθηκών.

 

Η εξέταση BRACAnalysis επί του παρόντος χρησιμοποιείται από 5 φαρμακευτικές εταιρίες για να προσδιορίσει τους ασθενείς που είναι πιθανότερο να ανταποκριθούν σε θεραπείες όπως η θεραπεία με τους PARP ( αναστολείς της πολυμεράσης της πολυαδενοφωσφορικής ριβόζης,   polyADP-ribose polymerase ). Τέτοιες θεραπείες προκαλούν των θάνατο συγκεκριμένων καρκινικών κυττάρων  βελτιώνοντας τόσο το ελεύθερο πρόοδο νόσου χρονικό διάστημα όσο και τη συνολική επιβίωση. Το  BRACAnalysis  μπορεί να προσδιορίσει εκείνους τους ασθενείς με καρκίνο οι οποίου είναι πιθανό να ανταποκριθούν καλύτερα σε αυτές τις καινοτόμες θεραπείες.

 

Εξέταση Πολλαπλασιασμού του Κυτταρικού Κύκλου (CellCycleProliferation – CCP)

 

Η εξέταση του CCP στην εξέταση Prolaris® ανήκει και είναι κατοχυρωμένη ιδιοκτησία της Myriad και η οποία σε συνδυασμό με άλλες κλινικές παραμέτρους αξιολογεί την επιθετικότητα του καρκίνου του προστάτη. Το CCP της Myriad υπολογίζει τα επίπεδα της έκφρασης των γονιδίων που περιλαμβάνονται με τον κυτταρικό κύκλο σε καρκινικά δείγματα για να προβλέψει την έκβαση της ασθένειας. Η εξέταση εκτελείται στα πιστοποιημένα με το πιστοποιητικό CLIA (Clinical Laboratory Improvement Amendments) και τα δείγματα σε πολλές περιπτώσεις διατίθονται σε προοπτικές κλινικές μελέτες για τον προσδιορισμό ασθενών με πιο επιθετικές μορφές διαφόρων ειδών καρκίνου και επομένως να βοηθήσουν εκείνους τους ασθενείς που θα μπορούσαν να ωφεληθούν από τέτοιες δοκιμαστικές θεραπείες.

 

PREZEON

 

Η εξέταση της Myriad PREZEONTM αξιολογεί την απουσία λειτουργίας του γονιδίου PTEN σε ασθενείς με καρκίνο, που συνδέεται με πιο επιθετικές μορφές καρκίνου και φτωχή επιβίωση. Το γονίδιο PTEN διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην αποτελεσματικότητα των καρκινικών θεραπειών όπως των αναστολέων PI3K, EGFR, MEK, AKT and mTOR.

 

Η Myriad διαθέτει την PREZEONΤΜ σε συνεργαζόμενες φαρμακευτικές εταιρίες για χρήση σε κλινικές δοκιμές που πραγματοποιούν και υποστηρίζει την ανάπτυξη των εμπορικών Companion Diagnostics εξετάσεων μετά τις απαραίτητες εγκρίσεις.

 

Υπό Ανάπτυξη CompanionDiagnostic Εξετάσεις:

 

Myriad HRD® (Homologous Recombination Deficiency)

 

Η γενομική αστάθεια στα καρκινικά κύτταρα προβλέπει την ανταπόκριση σε μια ποικιλία διαθέσιμων και δοκιμαστικών αντικαρκινικών θεραπειών, συμπεριλαμβανόμενων και όλων των θεραπειών που είναι βασισμένες στην πλατίνα και τους PARP (αναστολείς της πολυμεράσης της πολυαδενοφωσφορικής ριβόζης,   polyADP-ribose polymerase ). H εξέταση Myriad HRD® εκτελείται σε καρκίνικά δείγματα που είναι μονιμοποιημένα σε φορμόλη (FFPE) και καθορίζει πότε ένας καρκινικός ιστός είναι ασταθής. Η ένδειξη της γενομικής αστάθειας προβλέπει πότε ο ασθενής είναι πιθανότερο να ανταποκριθεί σε αυτές τις κατηγορίες θεραπειών.

 

Ένα στοιχείο της εξέτασης HRD περιλαμβάνει την ανάλυση καρκινικού ιστού που είναι βασισμένη στην αλληλούχιση των γονιδίων BRCA1 και BRCA2, καθιστώντας την εξέταση HRD κλινικά χρήσιμη και σύντομα εμπορικά διαθέσιμη.

 

Η εξέταση Myriad HRD® εμπλέκεται σε μεγάλο εύρος συνεργασιών και προσφέρει υψηλές προσδοκίες στην αύξηση της αποτελεσματικότητας πληθώρας θεραπειών ενάντια στον καρκίνο.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο για την εξέταση Myriad myChoice HRD παρακαλώ επισκεφθείτε: https://www.myriad.com/mychoice-hrd-infographic/

 

Συνεργασίες της Myriad στο Πεδίο των Companion Diagnostics:

 

Η Myriad έχει περισσότερα από 20 χρόνια επιτυχημένων και παραγωγικών συνεργασιών με την φαρμακευτική αγορά. Προχωρώντας μπροστά η Myriad συνεχίζει να αναζητά στρατηγικές συνεργασίες με την φαρμακευτική βιομηχανία με την καλύτερη δυνατή χρήση των τρεχουσών εξετάσεων και την ανάπτυξη νέων.

 

Η Myriad προσφέρει στις φαρμακευτικές εταιρίες μια μοναδική φαρέτρα εξετάσεων μέσω των Companion Diagnostics οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα σε συνεργασίες κλινικών μελετών, καθώς επίσης και σε πλήρη ακολουθία όλων των τελευταίων και μελλοντικών ανακαλύψεων στην μοριακή διαγνωστική.

 

Πέρα από την ανακάλυψη και την ανάπτυξη, η Myriad ( NASDAQ:MYGN) αποτελεί μια ασύγκριτα πετυχημένη εμπορικά εταιρία, με μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, με ομάδα πωλήσεων και μάρκετινγκ που υπερβαίνει τους 400 εργαζομένους και με παγκόσμιο δίκτυο αντιπροσώπων. Το μέλλον των companion diagnostics θα περιλαμβάνει και την πλήρη συντονισμένη αύξηση του ανθρωπίνου δυναμικού στον τομέα των πωλήσεων και του μάρκετινγκ

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις Companion Diagnostics εξετάσεις της Myriad μπορείτε να βρείτε: https://www.myriad.com/patients-families/your-questions-about-disease/treat-disease/ 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

 

Οι ακόλουθοι όροι αφορούν τον δικτυακό τόπο www.geneanalysis.eu. Ο δικτυακός τόπος www.geneanalysis.eu ανήκει στην εταιρία Gene Analysis και λειτουργεί αποκλειστικά από αυτήν.

Προϊοντα

Επικοινωνια