Gene Analysis

COLARIS®

COLARIS®: Εξέταση Κληρονομικού Καρκίνου για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου και του Ενδομητρίου.  

 

Το COLARIS® είναι η γενετική εξέταση που αξιολογεί τον εξατομικευμένο κίνδυνο για την ανάπτυξη κληρονομικού καρκίνου του παχέος εντέρου καθώς και τον γυναικείο κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου του ενδομητρίου.Το COLARIS® ανιχνεύει μεταλλάξεις στα γονίδια MLH1, MSH2, MSH6, PMS2, EPCAM and MYH που είναι υπεύθυνα για την πλειονότητα των περιπτώσεων του συνδρόμου Lynch και στην σχετιζόμενη MYH οικογενή πολυποδίαση (MAP)

 

Το σύνδρομο Lynch, γνωστό και ως Κληρονομούμενος Μη Πολυποδιακός Καρκίνος του Παχέος Εντέρου (HNPCC), είναι το πιο συχνό σύνδρομο στον καρκίνο του παχέος εντέρου και εκτιμάται ότι αποτελεί το 3-5% όλων των περιπτώσεων καρκίνου του παχέος εντέρου.   Το COLARIS®  είναι ένας έλεγχος για το σύνδρομο Lynch. Τα αποτελέσματα του ελέγχου μπορούν να επιτρέψουν στους ασθενείς και τους θεράποντες ιατρούς να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για να αποφύγουν την εμφάνιση καρκίνου.

 

Η σχετιζόμενη με το MYH οικογενής πολυποδίαση (MAP) οφείλεται σε μεταλλαγές στο γονίδιο MYH (mutY homolog). Οι ασθενείς με MAP έχουν μεταλλαγές και στα δύο MYH γονίδιά του. Συχνά οι ασθενείς δεν παρουσιάζουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του παχέος εντέρου ή εμφάνισης πολυπόδων.

 

Η εξέταση COLARIS®  πραγματοποιείται με απλή αιμοληψία για να διαπιστωθούν μεταλλαγές στα γονίδια MLH1, MSH2, MSH6, PMS2, EPCAM ή MYH. Με τη γνώση των αποτελεσμάτων μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς και τους παρόχους υπηρεσιών υγείας την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου πριν εκδηλωθεί.

 

Ποια Είναι τα Πλεονεκτήματα της Εξέτασης COLARIS®;

 

Τα αποτελέσματα της εξέτασης COLARIS®  βοηθούν στη λήψη εξατομικευμένων ιατρικών αποφάσεων για τη σημαντική ελάττωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου. Το COLARIS®  θα επιτρέψει στον ιατρό σας να:

  • Επιλέξει την εντατική παρακολούθηση ή άλλες μεθόδους σε ασθενείς με Lynch ή MAP – μεγιστοποιώντας το όφελος για τον/την ασθενή και αυξάνοντας την κλινική αποτελεσματικότητα
  • Βελτιώσει σημαντικά την κλινική έκβαση και να μειώσει το ιατρικό κόστος μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου
  • Συμβουλέψει τους ασθενείς και τα μέλη της οικογένειας για το γενετικό υπόβαθρο του καρκίνου στην οικογένεια.
  • Αποφύγει αχρείαστες ιατρικές παρεμβάσεις στα μέλη της οικογένειας που δεν φέρουν παθογόνες μεταλλάξεις.

 

Ιατρική Διαχείριση και COLARIS®

 

Εάν επιβεβαιωθεί η διάγνωση του συνδρόμου Lynch ή της MAP, η εφαρμογή εκ των ακόλουθων επιλογών ιατρικής διαχείρισης μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση του κινδύνου για καρκίνο ή την έγκαιρη ανίχνευσή του σε αρχικό στάδιο όπου μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα. 

  •  

Καρκίνος Παχέος Εντέρου ( Σύνδρομο Lynch και MAP)

 

  • Αυξημένη παρακολούθηση για καρκίνο του παχέος εντέρου
  • Χειρουργική διαχείριση του καρκίνου του παχέος εντέρου

 

Καρκίνος του Ενδομητρίου και Καρκίνος των Ωοθηκών (Σύνδρομο Lynch)

 

  • Παρακολούθηση για καρκίνο ενδομητρίου και ωοθηκών
  • Χειρουργική διαχείριση καρκίνου του ενδομητρίου και των ωοθηκών

 

Παρακολούθηση για άλλους καρκίνους που σχετίζονται με το Σύνδρομο Lynch.

 

  • Ενδοσκόπηση ανωτέρου πεπτικού, ανάλυση ούρων, φυσική εξέταση

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας ή επισκεφθείτε https://myriad.com/products-services/hereditary-cancers/colaris/ ή www.myriad-oncology.com